ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

 ΜΑΘΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ  GEOGEBRA

Εισαγωγή κειμένων  

Στο μάθημα αυτό θα χρησιμοποιήσουμε το  παράδειγμα,  το ίδιο το οποίο έχουμε χρησιμοποιήσει σε  προηγούμενο μάθημα,  η  ανάρτηση αυτή εικονίζεται στη παρακάτω  φωτογραφία.

Εικόνα 1

Εισαγωγή κειμένων

Με κλικ στο a=2, όπως φαίνεται στον πίνακα εισαγωγής του GEOGEBRA στην εικόνα 1 προκύπτει η εικόνα 2


Εικόνα 2

Τα κείμενα εισάγονται με κλικ στην ένδειξη “ABC κείμενο” , όπότε εμφανίζεται το πλαίσιο το οποίο φαίνεται στην επόμενη εικόνα 3. Μάλιστα γράφεις το κείμενο σου στην Επεξεργασία και υπάρχει και Προεπισκόπιση του κειμένου.

Εικόνα 3
Με δεξί κλικ σε ένα κείμενο οπως στο παράδειγμα μας  εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο, εικόνα 4

Εικόνα 4
Στα "Βασικά" υπάρνει το όνομα του κειμένου, στή περίπτωση μας κείμενο1, υπάρχουν οι ενδείδεις "Δείξε το αντικείμενο","Σταθερό αντικείμενο","Βοηθητικό αντικείμενο".
Στο παράθυρο "κείμενο" υπάρχουν η γραμματοσειρά ,το μέγεθος της γραμματοσειράς         "Μεσαίο" είναι το μέγεθος του κειμένου, το Ε "εντονα" και το Π πλάγια γραφή.
Στο παράθυρο "Χρώμα", εδώ ρυθμίζονται το χρώμα των γραμμάτων και το χρώμα φόντου του κειμένου.
Το παράθυρο "Προχωρημένες" καθορίζει τις συνθήκες εμφάνισης του κειμένου. Στο παράδειγμα μας το κείμενο4, " Η απάντηση σας είναι σωστή¨,  εμφανίζεται όταν m3==1, όταν πατηθεί το κουμπί 102 η οποία είναι η σωστή απάντηση. "Η απάντηση σας ειναι λάθος" το κείμενο3 εμφανίζεται όταν r==0 και g>0, αυτά σημαίνουν δεν έχει πατηθεί το 102 κουμπί  και η εμφάνιση του κειμένου να γίνεται μετά απο κλικ σε ένα απο τα υπόλοιπα κουμπιά. Υπάρχει και η "Δέσμη Ενεργειών " με το κλικ ή την ενημέρωση, στο παράδειγμα μας δεν τα χρησιμοιήσαμε σε κείμενο, τα χρησιμοποιήσαμε σε κουμπιά οπως π,χ στο κουμπί   " Έναρξη-εκκίνηση " στο οποίο με το κλικ μηδενίζονται όλες οι μεταβλητές.

                Σύνδεση κειμένου και αντικειμένων
Στο παράδειγμα μας υπάρχει κείμενο, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα 5 το οποίο γράφει προσπάθειες 2, αυτό σημαίνει ότι έχουν πατηθεί τα κουμπιά 52 και 72 τα οποία ανήκουν σε λάθος απαντήσεις, το γράμμα g ειναι αυτό το οποίο μετράει τις προσπάθειες δηλαδή τα κλικ, διπλα στη λέξη προσπάθειες εισάγουμε το g απο τα αντικείμενα καθότι αυτό μεταβάλεται ανάλογα με τα κλικ σε 0,1,2,και 3, επόμενο είναι αν πατηθούν τα τρία λάθος κουμπιά το τέταρτο που μένει  είναι το σωστό. 


Εικόνα 5


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :