ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

41η Βελτιωμένη

                                  ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ Β ΛΥΚΕΊΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ                                                             ΛΥΜΕΝΗ ΚΑΙ  ΜΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ  

                                                                                       



                                                                   Κλικ για λύση της άσκησης

Οδηγίες για την πρωτότυπη λύση των ασκήσεων γεωμετρίας

 

 Οδηγίες για την πρωτότυπη λύση των ασκήσεων γεωμετρίας

Όλα τα πλαίσια με μπλε φόντο είναι πλήκτρα, υπάρχουν πλήκτρα τα οποία αναγράφουν τις εργασίες τις οποίες εκτελούν

Με κλικ στο πρώτο γίνεται αλλαγή σελίδων, με κλικ στη Διαγραφή το γεωμετρικό κείμενο αποτελείται από σύμβολα τα οποία αν αντικατασταθούν σωστά παρέχουν την λύση της άσκησης, κλικ στις Απαντήσεις παρέχει την λύση της άσκησης, με κλικ στις Διορθώσεις διορθώνονται οι απαντήσεις τις οποίες έχουμε εισάγει.

Τα πλήκτρα-σύμβολα  τα οποία έχουν σύμβολα αποτελούν το πληκτρολόγιο

                                           


                                                             Πλήκτρα σύμβολα 

Α)   ..1.., ..2..,… ευθύγραμμα  τμήματα 2Κ Β).τρ1., .τρ2.  η τρ1, τρ2  τρίγωνα  3Κ    Γ)  1,  2     γωνίες 1Κ

Δ).?1. μας λέει να επιλέξουμε 1 από  τα < ,  > , = ...η άλλο μαθηματικό η γεωμετρικό συμβολισμό.                    

Ε)  α,β,γ,δ,… παριστάνουν, αριθμούς η εισαγωγή τους γίνεται με πληκτρολόγηση.

 Ζ)  Το .Π1. παριστάνει μία γεωμετρική πρόταση την οποία επιλέγουμε από τις α), β) , γ) η δ), συνήθως η πρόταση αυτή δικαιολογεί ένα συμπέρασμα. Η)  Τα  τετ1, τετ2 .., παριστάνουν  τετράπλευρα, 4Κ.

Η) Το  .επ1 παριστάνει επιλογή όχι μαθηματικών συμβόλων ούτε γεωμετρικών  προτάσεων αλλά επιλογή εγγράμματων παραμέτρων π,χ  α, α^2..  κ.ά

  1ο   ΒΗΜΑ    Επιλογή πλήκτρου

  2ο   ΒΗΜΑ    Ένα ή δύο  ή  τρία   κλικ  στο σχήμα  1Κ  ή 2Κ η 3Κ η 4Κ

   3ο  ΒΗΜΑ Κλικ στη εμφανιζόμενη δίπλα στην εισαγωγή ονοματολογία.

Για γωνία απαιτείται 1 Κλικ στο σχήμα στην κορυφή της γωνίας,  1Κ.

Για ευθύγραμμο τμήμα 2 Κλικ στα άκρα του στο σχήμα, 2Κ.

Για τρίγωνα 3 Κλικ στις κορυφές του τριγώνου στο σχήμα, 3Κ.

Για τετράπλευρα 4 Κλικ στις κορυφές του τετράπλευρου στο σχήμα,  4Κ.

Με κλικ στο εμφανιζόμενο όνομα αλλάζει το σύμβολο και την θέση του στο γεωμετρικό κείμενο παίρνει το όνομα το οποίο αποτελεί και την απάντηση μας. 

 

                                         Τρόπος διόρθωσης απαντήσεων

Υπάρχουν πλαίσια δίπλα στα πλήκτρα  τα οποία χρησιμεύουν για τις διορθώσεις, με κλικ στις Διορθώσεις  γίνονται κόκκινα όσα έχουν απαντηθεί λάθος και πράσινα όσα έχουν απαντηθεί σωστά. Διόρθωση γίνεται  με κλικ  το διπλανό πλήκτρο του κόκκινου πλαισίου ,σβήνεται η παλιά  καταχώρηση η οποία εμφανίζεται σε κείμενο με κόκκινο φόντο για να την έχουμε υπόψη μας.


Στην παρακάτω εικόνα έχουμε πατήσει το πλήκτρο ..2.. σβήνεται το ΒΔ και στην θέση του καταχωρούμε άλλο, υπενθύμιση για την παλαιά καταχώρηση εμφανίζεται σε πλαίσιο με κόκκινο φόντο όπως φαίνεται και στην εικόνα.

 

                                                                  1Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Εισάγουμε μια καινοτομία, πάνω από το πληκτρολόγιο εμφανίζονται  αναδυόμενα κείμενα , τα οποία εξηγούν με την πληκτρολόγηση ενός πλήκτρου τι συμβολίζει   , επίσης ένδειξη για πληκτρολόγηση αγγλικών  χαρακτήρων όταν πρόκειται για εισαγωγή με πληκτρολόγηση, όλες οι ασκήσεις  μπορούν να λυθούν και με πληκτρολόγηση εκτός του διαδραστικού τρόπου ο οποίος πολλές φορές εξαρτάται από την ταχύτητα του internet, απαιτείται η  χρήση της Ελληνικής γλώσσας με κεφαλαίους χαρακτήρες, είναι απαραίτητη για τον έλεγχο των απαντήσεων. Η καινοτομία αυτή καταργεί εντελώς τις οδηγίες, διότι αποτελεί μειονέκτημα για να λύσεις μια άσκηση να απαιτείται να διαβάζεις δύο σελίδες οδηγίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ Μετά από κάθε  καταχώρηση, αν δεν ακολουθεί η ένδειξη “Επιλογή πλήκτρου” τότε η καταχώρηση είναι λάθος

2η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Αφορά τον έλεγχο των απαντήσεων κατά την πληκτρολόγηση  και όχι με  με διαδραστικό τρόπο, π,χ όταν εισάγουμε ένα τετράπλευρο ΑΒΓΔ με τον διαδραστικό τρόπο η απάντηση είναι μία η οποία δίνεται  έτοιμη, όταν πρόκειται για τετράπλευρο με πληκτρολόγηση υπάρχουν  24 τρόποι για να γραφεί το ίδιο τετράπλευρο ΑΒΓΔ. Η εύρεση  τρόπου ελέγχου των απαντήσεων με πληκτρολόγηση αποτελεί ένα δύσκολο πρόβλημα, μια λύση εφαρμόζουμε για την έλεγχο τη λύσης των ασκήσεων..

 

 

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

43η Βελτιωμένη

  ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ Β ΛΥΚΕΊΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ                                                                                                                               ΛΥΜΕΝΗ ΚΑΙ  ΜΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ