ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ασκήσεις στίς αμφιμονοσήμαντες συναρτήσεις (1-1)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Ε.Κ.Φ.Ε Κέρκυρας συγχαίρει τους μαθητές Τρούσα Γεώργιο, Πανδή Αναστάσιο και Χρυσικόπουλο Αλκίνοο του 4ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βορείου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Ιανουαρίου 2014 στα πλαίσια του Διαγωνισμού EUSO 2014. Η ομάδα των μαθητών κατατάχθηκε 5η από τις 30 ομάδες που συμμετείχαν από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Τα θέματα του διαγωνισμού αλλά και βίντεο και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο site της ΠΑΝΕΚΦΕ
Ο Υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε Κέρκυρας
Μουρούζης Παναγιώτης

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ

11 Αυγούστου 2011 στις 9:04 μ.μ.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ  ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

  Οι συνταγές της ομάδας μας για την δημιουργία καλλυντικών με βάση το λάδι ελιάς είναι οι εξής :
  1.Κρέμα απολέπισης σώματος.
Θα χρειαστούμε ένα γιαουρτι,όποιο μας αρέσει αρκεί να είναι ασπρο,αλατι μαγειρικό χοντρό και φυσικά λάδι δυο μεγάλες κουταλιες.Ανακατεβουμε τα υλικά σε ένα μπολάκι έως ότου γίνουν μια ομοιόμορφη κρεμα,στη συνέχεια με μια  σπάτουλα η ένα πινέλο μαγειρικής απλώνουμε την κρέμα στο σώμα μας, τρίβουμε το  με κυκλικές κινήσεις και αφαιρούμε μόνο με νερό.

2. Κρέμα απολέπισης προσώπου.
Τα υλικά μας είναι:μελι τρεις κουταλιές, ζάχαρη δυο κουταλιές, το χυμο από μισο πορτοκάλι και δυο  κουταλιές λαδι.Σε ένα γυάλινο μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι με το χυμο πορτοκαλιού στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και το λάδι. Δημιουργούμε ένα ομοιομορφο μιγμα το όποιο το απλωνουμε στο πρωσωπο για λιγο και το αφαιρούμε κανωντας κυκλικές κινήσεις πρωτα με λιγο βαμβακι και μετα με νερό.

3. Λευκαντική μάσκα προσώπου.
Παίρνουμε το χυμό από ένα λεμόνι, τρεις κουταλιές μέλι και μια κουταλιά λάδι .Όλα μαζί τα ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας λείο μίγμα, απλωνουμε στο πρωσωπο για τουλάχιστον μισή ώρα και στη συνέχεια αφαιρούμε απαλά με βαμβακι και νερό.

4.Κραγιόν για τα χείλη.
Μια κουταλιά βαζελίνη, με η χωρίς άρωμα, χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρέσκειας μας και λίγες σταγόνες λάδι. Αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά μας τοποθετούμε το μιγμα σε πολύ  μικρά βαζάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα.Το χρώμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι προαιρετικό μπορούμε να το κάνουμε και άχρωμο.

5.Μάσκα μαλλιών.
     Θα χρησιμοποιήσουμε ένα κρόκο αυγού, λιγο ξύδι το όποιο αποτρέπει τη μυρωδιά του αυγού, και λάδι. Χτυπάμε τον κρόκο με το λάδι και στο τέλος προσθέτουμε το ξυδι.Το μιγμα αυτό το απλωνουμε στα μαλλιά αλλά μπορούμε επίσης να κάνουμε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού διότι η μασκα αυτή λειτουργεί και ως τόνωση και στις ρίζες των μαλλιών.
  6.Αντιλιακό και μαύρισμα εξπρές.
           Σε ένα μπουκαλάκι ανακατεύουμε χτυπώντας δυνατά δυο μέρη λάδι και ένα       ξύδι. Απλώνουμε το αντηλιακό μας όταν πάμε στην παραλία διότι το λάδι αφήνει λεκεδες.Το μαύρισμα είναι μοναδικό και η προστασία του δέρματος από την αλμύρα της θάλασσας πολύ μεγάλη.
           Οι μαθήτριες και οι καθηγήτριες του σχολείου που δοκίμασαν τα καλλυντικά μας έμειναν ενθουσιασμένες από την ποιότητα το αποτέλεσμα αλλά και την οικονομική τιμή του τελικού προϊόντος.  Τα υλικά υπάρχουν σε όλα τα σπίτια και  η ευχαρίστηση της δημιουργίας που εισπράττουμε και προσφέρουμε στον εαυτό μας λειτουργεί ακόμη και ως  αγχολυτικό.
ΕΡΓΑΣΙΑ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ 2011
ΤΟ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ
       
Παραγωγή καλλυντικών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΛΑΙΟΨΩΜ0-ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ -ΓΛΥΚΟ ΕΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ - ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ - ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΕΛΙΑΣ

11 Αυγούστου 2011 στις 10:02 μ.μ.
ΕΛΙΟΨΩΜΟ
 ΥΛΙΚΑ
 5 κιλά αλεύρι
150 gr μαγιά
75 gr αλάτι
30 gr ζάχαρη
2 κουταλάκια σούπας ρίγανη
5 κούπες λάδι
10 κούπες ελιές καλαμών σε ροδέλες
2,800 κιλά – περίπου – νερό
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Φτιάχνουμε τη ζύμη με τα υλικά μας προσέχοντας να γίνει σχετικά μαλακή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ροδέλες ελιάς. Αφού ζυμώσουμε έτσι ώστε οι ελιές να εισχωρήσουν καλά στη ζύμη, χωρίζουμε την τελευταία σε κομμάτια και πλάθουμε τα ψωμάκια. Αφού τα αφήσουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα για ένα τέταρτο της ώρας περίπου, τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 210 – 220 βαθμούς. Τα ψωμάκια μας θα είναι έτοιμα στα 25 με 30 λεπτά της ώρας.





ΤΑΠΕΝΑΝΤ [ΕΙΔΟΣ ΠΑΣΤΑΣ ΕΛΙΑΣ]

ΥΛΙΚΑ
 1 kg ελιές σε ροδέλες
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα αντζούγιας
8 κουταλάκια σούπας κάπαρη
4 σκελίδες σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Ελαιόλαδο [λίγο αν θέλουμε την πάστα σφιχτή]
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τοποθετούμε και χτυπάμε στη συνέχεια τα υλικά μας στο μπλέντερ αφήνοντας τελευταίο το ελαιόλαδο το οποίο προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά.








ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ
με πράσινες ελιές [χοντρολιές]
 ΥΛΙΚΑ
1 kg ελιές σε ροδέλες
150 γρ. κάππαρη
2 – 3 πιπεριές Φλωρίνης
Χυμός λεμονιού
Λίγο πιπέρι και αλάτι
Λίγη ζάχαρη [ 2- 3 κουτάλια της σούπας]
Ελαιόλαδο

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ
με μαύρες ελιές [αητονυχολιές]
  ΥΛΙΚΑ
 1 kg ελιές σε ροδέλες
150 γρ. μαϊντανός
150 γρ. λιαστή ντομάτα
Χυμός λεμονιού
Λίγο πιπέρι και αλάτι
Λίγη ζάχαρη [ 2- 3 κουτάλια της σούπας]
Ελαιόλαδο


ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΕΛΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά ελιές καλαμών ολόκληρες
χωρίς πυρήνα, στην άλμη τους
2 κιλά ζάχαρη
2 κιλά νερό
200 gr γλυκόζη
100 gr φρέσκια μαντζουράνα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε τις ελιές. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη να βράζει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ελιές μαζί με την μαντζουράνα και το αφήνουμε να βράσει για 15 – 20 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να παγώσει και το τοποθετούμε σε βάζο το οποίο διατηρούμε σε σημείο που να είναι δροσερό.

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η ακαδημία Κhan και στα Ελληνικά


Khan Academy και στα Ελληνικά             


     

 

 

     KhaAcademy είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την αλλαγή της εκπαίδευσης για το καλύτερο με την παροχή δωρεάν παγκοσμίου επιπέδου εκπαίδευσης για οποιονδήποτε και οπουδήποτε. Εκτός από τα βίντεο που αναφέρονται παρακάτω, υπάρχουν πρωτότυπα βίντεο στον κύριο χώρο που έχουν υπότιτλους στα ελληνικά. Για να επιλέξετε ποια έχουν υπότιτλους, χρησιμοποιήστε το φίλτρο στο http://www.khanacademy.org/contribute. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην επέκταση της προσπάθειας μας και της Ακαδημίας Khan, επισκεφθείτε την ιστοσελιδα http://www.khanacademy.org/toolkit/international-usage.

Εκπρόσωπος: Chris Vaios